Bota

Katari falënderon mbështetjen e Iranit në epokën e bllokades

Kryeministri i Katarit të dielën përgëzoi qëndrimin e Iranit për bllokadën e vendit dhe mbështetjen e Teheranit për Dohën në epokën e bllokimit.

Irani miratoi një qëndrim pozitiv nga fillimi i krizës së bllokadës së Katarit dhe populli dhe qeveria e Katarit janë mirënjohës të Republikës Islamike për qëndrime të tilla, tha Abdullah bin Nasser bin Khalifa Al Thani.

Ai bëri komentet në një takim me kryetarin e parlamentit iranian, Ali Larixhani, në periferi të Asamblesë së Përgjithshme të 140-të të Bashkimit Ndërparlamentar (IPU)..

Emiri i Katarit ka theksuar zhvillimin e lidhjeve të gjithanshme me Iranin, nënvizoi zyrtari.

Ai tha se Irani dhe Katari ndajnë qëndrim të ngjashëm në çështjet e Botës islame.

Kryeministri i Katarit vuri në dukje se ai do të ndjekë lehtësimin e lëshimit të vizave për tregtarët iranianë, që banojnë në këtë shtet të Gjirit Persik.

Asambleja e 139-të e Përgjithshme e IPU-së njoftoi në seancën e saj përmbyllëse në Gjenevë në tetor të vitit të kaluar se do të mbajë sesionin e 140-të dhe takimet e saj mbahen në Katar nga data 6-10 prill 2019.

Burimi : IRNA / ML