Shqiperia

Katoliku ekstremist Paulin Zefi ofendon 25.000 deshmorë shqiptarë të Çanakalasë: cofën si qeni!

Katoliku ektremist Paulin Zefi, një nga iniciatorët e dhunës katolike kundër flamurit turk në Mirditë, ne revisten katolike Drini sulmon muslimanet shqiptare dhe turqit. Ofendon komandantin e UCK-es Fatmir Limaj se pse ky mori pjese ne Turqi ne diten perkujtimore te Luftës se Çanakalasë ku shqiptaret luftuan se bashku me vellezerit e tyre turq ne mbrojtje te tokave islame nga imperializmi i krishter perendimore.  Ai i etikiton si qenë 25.000 shqiptarët qe ranë deshmorë në Luftën e Çanakalasë, njejte sic prifi famekeq Anton Kqira i etiketoje disa vite me pare muslimanet e Kosoves, kur tha se Milloshevici duhet te kishte rrjepur 2 milion qenër shqiptarë.

Me poshte opinioni i tij i plote ne revisten katolike esktremiste Drini:

Nga : Paulin Zef Zefi, Lezhë

Gjatë Luftës së Parë Ballkanike në vitin 1912 kur koalicioni ortodoks ballkanik(Bullgaria, Serbia, Greqia dhe Mali i Zi) i dëbuan turqit-osmanë nga 90% e territorit të Rumelisë(Turqia europiane), as 2.000 luftëtarë shqiptarë nuk u vranë në luftë kundër P.Osmane, Serbisë, Greqisë dhe Malit të Zi për të mbrojtur Atdheun dhe popullsinë civile që u therën pa mëshirë nga turqit, serbo-malazezët dhe grekët, por në Luftën e Çanakalasë ose Galipolit(1915-1916), 3-4 vite pasi Shqipëria “e cunguar” kishte fituar pavarësinë nga P.Osmane; u vranë(cofën) si qeni në rrush dhe u bënë mish për top të paktën 25.000 vullnetarë shqiptarë të cilët bënin pjesë në Divizionin 19 të Armatës turke nën komandën e Mustafa Qemal Ataturkut!… Në përkujtim të kësaj ngjarje historike për të cilën “neve duhet të na mbulojë turpi i zi” përpara vetes dhe botës së qytetëruar, Komandanti Fatmir Limaj, për të cilin kam patur shumë respekt si “Luftëtar i Lirisë”; i bashkohet diktatorit dhe sharrlatanit me famë botërore, Recep Tayyip Erdoğan, në aktivitetin përkujtimor të Luftës së Çanakalasë!!!…. Heeej…. dreq, ki mëshirë për ne, sepse Zoti ska kohë të merret me këto punë. Vitin e ardhshëm propozoj që nga Shqipëria, Kosova dhe Maqedonia të dërgojmë përfaqësues zyrtarë për të marrë pjesë në homazhet që do të kryhen në “Tokën e Shamit(Siri)” për të përkujtuar “rënien e Shehidëve shqiptarë”, duke luftuar në rradhët e ISIS(DAESH) dhe Al-Nusra!!!..