Islamofobi Shqiperia

Kercenohet me vdekje Olsi Jazexhi: pasoje e shpifjeve te Anila Bashes dhe Berat Buzhales

Fushata e shpifjeve qe media qe posedon Anila Basha dhe Berat Buzhala kane ndermarre kunder historianit Olsi Jazexhi ka cuar nje numer terroristesh te kercenojne me vrasje historianin shqiptar. Historiani kercenohet me vrasje, perdhunime etj. Te gjithe keto kercenime kunder jetes se historianit shqiptar vijne pas nje fushate shpifese qe portali Newsbomb i Anila Bashes dhe Gazeta Express e Berat Buzhales e kane portretizuar historianin si pro-serb. Historiani shqiptar eshte sulmuar prej shume muajsh edhe nga fanatiku kosovar Fahri Xharra, shkrimet e te cilit botohen ne portalin e Mentor Nazarkos, konica.al

Kercenimet kunder historianit duken serioze. Mesa duket dyshja Buzhala – Basha dhe propagandues te tjere kunder tezave te tij historike ia kane arritur qellimit – qe te nxisin urrejtje me shpifje kunder historianit shqiptar. Ata kane vjedhur nga faqja e tij ne facebook foto te tija humoristike dhe keto i tregojne si fakte te pro-serbizmit te tij. Ndersa Fahri Xharra dhe grupi i tij e akuzojne si turk. Akuzat kunder historianit Jazexhi jane qe nga historian radikal, radikal islamik, mbeshtetes i ISIS-it, neo-otoman, turko-arab etj. Ketu shpifje kane krijuar nje reaksion ne grupet ekstremiste te cilat mund te vrasin historianin. Kjo eshte hera e pare ne historine moderne shqiptare, ku nje historian intimidohet me shpifje, lincohet publikisht dhe me pas e akuzojne me vrasje.

Me poshte jane disa nga kercenimet qe ekstremiste te nxitur nga media qe posedon Berat Buzhala dhe Anila Basha i bejne historianit shqiptar. Jane edhe disa nga lajmet e rreme ku media e Buzhales dhe Bashes e sulmojne historianin:

OPINIONE