KMSH- Muslimanet Shqiptare dhe perfaqesimi i tyre!

Nga Azem Kovaçi
I vetmi komunitet (muslimanet shqiptare), pra shumica derrmuese e shqiptareve nuk perfaqesohen denjesisht nga Kryesia e tyre. Ne fakt eshte i vetmi komunitet fetar (KMSH) qe monitorohet,influencohet nga qeveria qendrore dhe faktori i jashtem (Amerikano gylenist). Komunitet e tjera (te krishteret) perveç faktit qe jane komplet te panvarur ne agjendat e tyre te brendshme dhe jashtme, kane influence edhe ne politike dhe per çeshtje te tyre intervenojne kur dhe sa here te duan….Dhe politika degjon kur keta flasin.
Imagjinoni sikur Komuniteti Muslimane Shqiptare te kishte ne krye nje jo shqiptare, siç kane ortodokset janullatosin dhe katoliket italianin….!! eshte e pa imagjinueshme!! Shtrohet pyetja- Perse muslimanet shqiptare ndodhen ne kete gjendje? a mos valle jane jetim? Ne fund te fundit jane shumice derrmuese e popullsise. Deri kur duhet ta pranojne kete mos perfaqesim?
Paaftesia dhe korrupsioni i kryesive te njepasnjeshme te KMSH(Komuniteti Muslimane Shqiptare) ka rezultuar qe me dhjetra vakufe te shiten nen dore (keto 30 vjet “demokraci”) e me qindra te tjere nuk i jane rikthyer KMSH nga qeveria qendrore.
KMSH eshte e uzurpuar dhe monitoruar nga ambasada e rruges elbasanit dhe dora e tyre gyleniste me perzierje vehabiste…qe nuk eshte askund ne nivel morali dhe dinjiteti dhe shembull per kombin.
KMSH, eshte pothuajse jo-ekzistues, jemi ne meshire te Zotit!
Shqiperise nuk i mungojne teolog dhe muslimane te denje, por i mungon koherenca.
Muslimanet Shqiptare duhet te organizohen, te ngrejme zerin per te drejtat e tyre.
Mos te presin drejtesi nga qeverite qendrore qe ne keto 30 vite e kusur demokraci eshte e uzurpuar nga lobi ortodoks e katolik (mjafton ti hedhim nje sy emrave aktual te kabinetit qeveritar)./gazetaimpakt

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne