Bota

Kolonët izraelitë përdhosin Xhaminë al-Aksa

Dhjetra banorë çifutë të dielën në mëngjes përdhosën oborret dhe rrafshinat e Xhamisë al-Aksa, nën mbrojtje të ngushtë të policisë.

Sipas burimeve lokale, policia pushtuese izraelite shoqëroi grupet e kolonëve ndërsa po udhëtonin në mëngjes në Xhaminë al- Aksa.

Të shtunën, Qendra e Informacionit Uadi të Hilweh tha se mbi 2,230 kolonë përdhosen kompleksin e Xhamisë al-Aksa gjatë javës së kaluar.

Ndërkohë, policia izraelite rrëmbeu të dielën katër qytetarë të Jerusalemit nga shtëpitë e tyre në lagjen Issawiya, në lindje të Jerusalemit.

Të paraburgosurit u identifikuan si Munir Aliyan, Mahmud Mustafa, Ayyoub Abul-Hems dhe Younis Aliyan.

Policia izraelite lëshoi ​​gjithashtu një fëmijë palestinez, i quajtur Mutaz Zeitoun, me kusht që të mos largohej nga shtëpia për pesë ditë. Ai u rrëmbye nga oficerë të policisë të shtunën në mbrëmje nga lagja Silwan, në jug të Xhamisë al-Aksa

Burimi : The Palestinian Information Center / ML