Komisioni i Dezinformimit eshte mbushur me islamofobe dhe muxhahedine

Ne daten 6 qershor Kuvendi i Shqiperise miratoi dy komisioneve të posacme parlamentare, të ngritura me propozim të Partisë Socialiste në pushtet atë të “Antikorrupsionit”  dhe të “Dezinformimit”.

Projektvendimi “Për përbërjen e Komisionit të Posaçëm të Kuvendit “Për Thellimin e Reformave për Mirëqeverisjen, Sundimin e Ligjit dhe Antikorrupsionin për Shqipërinë 2030 në Bashkimin Europian” u miratua me 73 vota pro, 7 kundër dhe 1 abstenim. Sipas projektvendimit të miratuar sot në Kuvend, komisioni do të kryesohet nga deputeti i PS-së Fatmir Xhafaj dhe do të ketë në përbërje 11 anëtarë, ndërkohë që zëvendëskryetari do të propozohet nga opozita.
Me 73 vota pro dhe 7 kundër, Kuvendi miratoi edhe projektvendimin “Për përbërjen e Komisionit të Posaçëm të Kuvendit “Për të koordinuar dhe mbikëqyrur të gjitha veprimet institucionale për të luftuar dezinformimin dhe format e tjera të ndërhyrjes së huaj në proceset demokratike të vendit”.

 

Komisioni do të përbëhet nga 11 anëtarë dhe do të kryesohet nga deputeti i PS-së, Erion Braçe, ndërsa zëvendëskryetari do të propozohet nga opozita.

Pas votimit Komisioni kunder dezinformimit u miratua me perberjen e meposhteme:

Perberja e Komisionit te Posacem te Dezinformimit
1. Erjon Braçe kryetar (PS)
2. Etilda Gjonaj sekretare (PS)
3. Bledar Çuçi anëtar (PS)
4. Pandeli Majko anëtar (PS)
5. Mimi Kodheli anëtare (PS)
6. Enslemvera Zake anëtare (PS)
7. anëtar/e (PD)
8. anëtar/e (PD)
9. anëtar/e (PD)
10. Mesila Doda anëtare (Demokraci dhe Integrim)
11. Fatmir Mediu anëtar (Aleanca për Ndryshim)
1. Bardhyl Kollçaku anëtar zëvendësues (PS)
2. Alban Xhelili anëtar zëvendësues (PS)
3. anëtar zëvendësues (PD)
4. anëtar zëvendësues (PD)

Cfare te ben pershtypje ne ndertimin e Komisionit per Dezinformimin eshte qe shume anetare te ketij komisioni kane nje te kaluar te erret dhe te dyshimte.

Keshtu psh: Etilda Gjonaj qe u zgjodh sekretare e Komisionit eshte e keqnjohur dhe e urryer ne Shqiperi per aktet e saj kur ka qene Ministre e Drejtesise. Nen drejtimin e Etilda Gjonaj, Ministria e Drejtesise miratoi ligjin 41-Bis dhe me firmen e Etilda – FatmirXhafa – Gjonaj, regjimi i Edi Rames mbylli ne sistemin Bis-41 imamin Genci Balla, te cilit iu refuzua ushqimi hallall duke u torturuar me dhune fizike dhe psikologjike.

– Bledar Çuçi anëtar i Komisionit pervec qe njihet si burri i gruas se trete te Edi Rames, Delina Ficos, dhe si nip i mamase se Enver Hoxhes, Gjylihane Cucit, keqnjihet edhe si Ministri i Brendshem qe coi ne kampin e Karrecit qytetaret iraniane qe refuzonin rekrutimin si muxhahedine nga armata muxhahedine e Maryam Rajavit ne Manze.

– Pandeli Majko anëtar i Komisionit, njihet ndryshe edhe si mbeshtetesi me fanatik i torturave kunder muslimaneve ne rang global nga administrata amerikane e Xhorxh Bushit, mbeshtetes i burgjeve sekrete te CIA-s dhe mbi te gjitha si mbeshtetesi me i zjarrte e armates muxhahedine te Maryam Rajavit. Ne vitin 2018 Pandeli Majko u be edhe objekt i talljeve globale kur i premtoi Maryam Rajavit qe ne vitin 2018 ai dhe burri i pare i Maryamit, Mehdi Abrishamchi do hanin akullore ne Teheran.

– Mimi Kodheli anëtare e Komisionit njihet si fanatike katolike dhe “vrasese” e jetes se qindra qytetareve shqiptare. Gjate kohes kur ajo ishte ministre, ajo e mbushi ushtrine me bandite dhe cuba katolike duke larguar me dhjetra oficere qe ishin besimtare muslimane nen justifikimin e luften kunder terrorizmit.

– Mesila Doda anëtare e Partise Came per Demokraci dhe Integrim, edhe pse eshte ne parlament me votat e muslimaneve cam, sebashku me burrin e saj, Enkel Demin, te cilin e ka konvertuar ne katolik me emrin Tom Kuka, njihet si ekstremiste katolike e shkolluar ne universitetin fanatik Urbanina te Vatikanit. Sipas shkollimit ajo duhet te ishte murgeshe dhe jo deputete.

Anetari i fundit per tu permendur ne Komision eshte Fatmir -Gerdec – Mediu i keqnjohur ne Shqiperi si fajtor per masakren e Gerdecit, dhe per mbeshtetjen fanatike te Maryam Rajavit. Mediu ashtu sikur edhe Pandeli Majko kane qene dhe jane mbeshtetesit me fanatike te organizates terroriste muxhahedine dhe aktivitetit te tyre terrorist ne Lindjen e Mesme.

Komisioni kunder Dezinformimit qe ka miratuar ne Kuvend regjimi i Rilindjes duket me shume si nje komision islamofobesh dhe terroristesh muxhahedine. Persona sikur Fatmir Mediu, Pandeli Majko, Etilda Gjonaj, Mesila Doda etj jo vetem qe kane konflikt interesi por jane edhe me te kaluar te keqe.

Qellimi i krijimit te Komisionit te Dezinformimit sipas Fatmir Mediut eshte per te luftuar kunder Kines, Rusise dhe Iranit:

 “Përsa i përket pjesëmarrjes sime në komisionin e dizinformimit, në këndvështrimin e zhvillimeve në rajon, Shqipëria dhe vendet e rajonit janë nën sulmet hibrite të Kinës, Rusisë dhe iranit, dhe mendoj që ky nuk duhet të jetë një domein I analizës vetëm i ekzekutivit, por edhe Kuvendit e parlamentit. E në këtë kuptim, kam marr pjesë dhe besoj që është interesi i shqiptarëve, Shqipërisë dhe I partnerëve tanë për të koordinuar veprimtarinë në këtë çështje. Madje Irani ka nisur të paguajë grupe kriminale për ndikimin në rajon Ne kemi nevojë që të angazhohemi në cështjet e sigurisë. Për dizinformimin, per sulmet nga aktorë të tretë, është e domosdoshme (pjesëmarrja)”

Sikur shihet nga deklarata e mbeshtetesit te mafjes muxhahede Fatmir Mediu puna e ketij Komisioni mesa duket do te dirigjohet nga Manza dhe jo nga Tirana.

Ky komision qe eshte ngritur me urdher nga amerikanet per te censuruar lajmet nga Rusia, Kina dhe Irani, jo vetem qe do censuroje mediat, jo vetem qe do persekutoje gazetaret, por do te behet edhe megafon i armates muxhahedine te Maryam Rajavit. Fatmir Mediu e ka deklaruar qarte. Ai dhe shoket e tij ne kete komision do jene ne sherbim te Maryam Rajavit dhe armates muxhahedine te Manzes.

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne