Bota

Kongresistja e zgjedhur amerikane e SHBA-ve: Trumpi është një racist

Rashida Tlaib, kongresiste myslimane amerikane, tha se nuk ka asnjë dyshim se Presidenti i SHBA-ve Donald Trump është një racist, duke cituar retorikën dhe politikat e tij.

“Shikoni, unë me të vërtetë besoj se ai është racist – dhe kjo është ndoshta e diskutueshme – ai është”, tha Tlaib për Jamal Simmons të Hill.TV gjatë një interviste në “Rising”.

“Është në politikat e tij, është në fjalët e tij, dhe fakti i çështjes është se ai është ende presidenti ynë … por nuk ka rëndësi, unë do ta mbaj përgjegjësinë,” vazhdoi ajo.

Tlaib është një nga dy femrat muslimane të zgjedhura për të shërbyer në Kongresin e ardhshëm, së bashku me të zgjedhurin Ilhan Omar.

Ajo është gjithashtu e para palestineze-amerikane e zgjedhur në Kongres.

Demokratët kanë kritikuar në mënyrë të përsëritur Trump-in për retorikën raciste.

Repubikanja Sheila Jackson-Lee e kritikoi atë për ‘racizmin e qenve’ për vërejtjet kritike rreth tre gazetarëve të zinj gjatë vjeshtës.

Tlaib tha se nuk e ka idenë se çfarë po nxit retorika e Trumpit, duke thënë se ligjbërësit dhe publiku shpesh janë të habitur nga tweetet e tij të vazhdueshme në mediat sociale.

Burimi : IRNA/ ML