Shqiperia

“Kosh plehrash dhe shërbëtor i terroristëve muxhahedinë”, Irani sulmon Shqipërinë pas deklaratave në Këshillin e Kombeve të Bashkuara

Zëvendës Shefi Gjyqësor dhe Shefi i Këshillit të Lartë Gjyqësor Iranian për të Drejtat e Njeriut, Ali Baqer Kani kritikoi vërejtjet e zyrtarëve amerikanë, gjermanë dhe shqiptarë në një Këshill të KB për të Drejtat e Njeriut, duke theksuar se vendet që kanë një rekord të zi të shkeljeve të të drejtave të njeriut nuk kanë të drejtë të flasësh për çështje të tilla në vendet e tjera.

“Shtetet e Bashkuara: Enciklopedia e Historisë së Terrorizmit, Gjermani: pastrim profesional i terrorizmit, armët kimike të të cilave janë ende duke vrarë veteranë në Iran, Shqipëri: koshi i plehrave dhe shërbëtori i terroristëve të [MKO] që kanë martirizuar 17,000 iranianë të pafajshëm,” shkroi ai në një postim në faqen e tij në Twitter të Shtunën.

Ai iu referua të dhënave të SH.B.A.-së për krijimin e grupeve terroriste dhe fillimin e akteve terroriste. Sipas ekspertëve të së drejtës ndërkombëtare, vrasja e gjeneralit Soleimani nga SH.B.A. është një shembull i qartë i terrorizmit të organizuar shtetëror, dhe sipas filozofëve si Chomsky, Shtetet e Bashkuara janë udhëheqësi i terrorizmit.

Nga ana tjetër, Gjermania, duke pretenduar të ishte një mbrojtëse e të drejtave të njeriut, ishte një nga furnizuesit kryesorë të armëve kimike për ish-diktatorin Irakian Saddam në vitet 1980 gjatë luftës Irak-Iran. Armët që vranë mijëra njerëz të pafajshëm ende po vrasin veteranë në Iran.

Ndërsa për Shqipërinë, sipas tij megjithëse ishte në dijeni të krimeve të panumërta të grupit terrorist MKO (muxhahedistë), ranë dakord të vendosnin këtë grup kriminal në territorin e saj. Një grup që ka martirizuar mbi 17,000 gra, fëmijë dhe civilë dhe dokumentet e këtyre krimeve u janë paraqitur shumë herë organeve ndërkombëtare.

Përfaqësuesit e SH.B.A.-së, Gjermanisë dhe Shqipërisë në Këshillin e KB për të Drejtat e Njeriut kanë bërë kohët e fundit vërejtje mbi “shkeljen e të drejtave të njeriut” në Iran.

(R.G/Faxweb