Opinion

Lufta biologjike e SHBA kundër Kinës mund të çojë në Luftën e III Botërore

Nga: Kevin Barrett

Një numër i zhvillimeve interesante këtu në Shtetet e Bashkuara dhe në Kinë sugjerojnë që ka diçka shumë e çuditshme në lidhje me koronavirusin dhe qeverinë e SHBA.

Tani po dëgjojmë nga vetë qeveria kineze, si dhe nga media sociale kineze, e cila normalisht është e kufizuar, por në këtë rast, në të vërtetë, duket se njerëzit po inkurajohen të postojnë të njëjtat lloj pyetjesh që sapo kemi dëgjuar nga Ministria e zëdhënësit të Punëve të Jashtme Geng Shuang, i cili sugjeroi që ushtria e Shteteve të Bashkuara ka sjellë koronavirusin në Kinë.

Këtu në Shtetet e Bashkuara, Këshilli i Sigurisë Kombëtare, nën urdhëra të drejtpërdrejtë nga Shtëpia e Bardhë ka nënshkruar takimet më të larta të urgjencës për këtë temë dhe i klasifikoi ato. Vetëm personat me pastërti sekrete të lartë janë lejuar të marrin pjesë, gjë që përjashton shumicën e ekspertëve mjekësorë që duhet të ishin aty.

Pra, duke i bashkuar këto dy fakte, së pari, se thashethemet në mediat sociale kineze që ishin tashmë shumë të përhapura prej një muaji ose më shumë, dhe tani kanë marrë vulën zyrtare të miratimit që shpërthimi i koronavirusit ishte një akt i luftës biologjike nga Shtetet e Bashkuara, duket se po realizohet pozicioni zyrtar i qeverisë kineze.

Dhe kjo është mjaft shqetësuese, sepse nëse me të vërtetë, qeveria amerikane ose aleatët e saj ose agjencitë mashtruese jashtë kontrollit brenda saj e bënë fakt nëse me qëllim siç është mundësia më e mundshme, ose rastësisht ose ndonjë kombinim i tyre, ndoshta një përpjekje e ngathët nga dikush jashtë të zinxhirit komandues normal, pavarësisht nga e vërteta, kjo mund të nisë një përshkallëzim që mund të çonte lehtësisht në Luftën e Tretë Botërore.

Tashmë është mbyllur tregtia SHBA-Kinë dhe krijoi një lloj të shkëputjeje të ekonomive amerikane dhe kineze që do të ishte një prelud i domosdoshëm i një sulmi perandorak amerikan ndaj Kinës i krijuar për të parandaluar që Kina të ngrihet në statusin numër një të fuqisë botërore.

Fakti që portet kineze në Itali gjithashtu janë në një shënjestër të dukshme, që Italia po ndëshkohet për t’u bërë pjesë e Nismës së Rripave dhe Rrugëve, dhe fakti që Irani me sa duket ka qenë në shënjestër me drejtuesit e tij të lartë veçanërisht të synuar për ndoshta dhe tendosje virulente të koronavirusit. Të gjitha këto sugjerojnë një komponent të bio-luftës ose të paktën sin jë mundësi të saj.

Dhe fakti që njerëzit e Trump i kanë klasifikuar takimet e tyre, këtu ekziston një mungesë e plotë e transparencës në lidhje me këtë temë është dicka shumë shqetësuese.

Për më tepër, amerikanët kanë filluar të frikësohen rreth kësaj. Sistemi i shëndetit publik në Sh.B.A është një nga më të këqijat në botën e zhvilluar edhe nëse jo absolutisht më i keqi; njerëzit nuk janë në gjendje të kryejnë teste të koronavirusit. Në dyqane ka radhë të gjata. Artikujt janë shitur këtu në Madison, Wisconsin.

Dyqani më i madh në Madison dje ishte i mbushur me radhë që shkonin gjatë gjithë rrugës nga para dyqanit deri në pjesën e prapme të tij. Njerëzve u deshën orë të tëra për të blerë për shkak të blerjes në kushte paniku. Dhe kjo pasqyron mungesën e besimit në qeverinë e Shteteve të Bashkuara. Unë kam frikë se mosbesimi është më se i justifikuar./Gazetaimpakt/presstv/

OPINIONE

INTERVISTA