Rajoni

Maqedonia zë vendin e tretë për “shtet policor” në Evropë

Republika e Maqedonisë në vitin 2017-të ka pasur 522 policë për 100.000 kokë banori, njofton Eurostat.

Sipas këtyre të dhënave Maqedonia zë vendin e tretë për “shtet policor” në Evropë, ndërsa më shumë ka në Serbi (620) dhe Qipro e vogël (573).

Pas Serbisë, Qipros dhe Maqedonisë radhitet Malta me (505), Greqia (492), Letonia (450). Nga vendet e rajoni Turqia ka (380), Bullgaria (335), Rumania (260). Ndërsa vendet që kanë pasur pakë policë për 100.000 kokë banori janë Finlanda (14), Danimarka (18), Hungaria (90). Ndërsa, sipas statistikave zyrtare të viti 2017, Maqedonia ka gjithsej 10 mijë policë.

OPINIONE