Bota

Mbi gjysëm milion njerëz në rrugët e Londrës kundër Brexit (foto)

Më shumë se gjysmë milioni aktivistë anti-Brexit u mblodhën për një protestë të quajtur ‘Votimi i Popullit në Londër’, duke bërë thirrje për një referendum të dytë.

Organizatorët, të cilët fillimisht prisnin rreth 100,000 vetë të merrnin pjesë, thanë se 670,000 demonstrues marshuan nga Park Lane në një tubim në Sheshin e Parlamentit.

Nëse është e vërtetë, demonstrata e sotme do të ishte më e madhe që nga viti 2003, kur një milion njerëz protestuan kundër Luftës në Irak në rrugët e Londrës.

Rreth 150 autobusë transportuan mijëra aktivistë nga mbarë vendi në kryeqytet këtë pasdite, ndërsa mijëra të veshur me rroba mbretërore të bluzuara me yje të artë, duke shfaqur shenja që lexonin ‘bin Brexit tani’ dhe ‘Dua të them një fjalë në Brexit’.

OPINIONE

INTERVISTA