Bota

Me miliona amerikanë privohen nga e drejta për të votuar

Me miliona amerikane për shkak të veprimeve raciste të ligjeve ekzistuese, nuk mund të marrin pjesë në procesin e votimeve afatmesme për Kongres.

Fondacioni Sentencing Procejt thotë se të paktën 6 milion amerikane për shkak se ndodhen në burg, për shkak se janë të liruar me kusht, ose janë në pritje të verdiktit gjyqësor nuk mund të votojnë. Sipas këtij fondacioni, shtetasit amerikano- afrikanë janë katër herë më të privuar nga e drejta për të votuar për shkak të dosjeve të shumta të tyre gjyqësore. Zgjedhjet afatmesme në Amerikë do të organizohen më 6 nëntor për 435 vende në Kongres dhe për 1/3 e korsive në Senat.

OPINIONE