Rajoni Shqiperia

Meta, intervistë në median greke: Ja ‘vija e kuqe’ për marrëveshjen e Detit

Gazeta e njohur greke “To Vima” ka botuar sot një intervistë ekskluzive që i ka marrë Presidentit të Shqipërisë Ilir Metës.

Nën titullin “Ilir Meta” Vija e kuqe” e Kushtetutës për marrëveshjen e kufijve detarë, “To Vima” shkruan se “presidenti i Shqipërisë thotë se synimi strategjik i vendit të tij është anëtarësimi i plotë i vendit në BE. “Athina dhe Tirana kanë rënë dakord të negociojnë një marrëveshje të re për ndarjen e kufijve detarë,” thotë presidenti Ilir Meta në intervistën e tij ekskluzive për “To Vima”, ku Meta shtjellon të gjithë argumentet që ka kërkuar për ta përmbushuar marrëveshjen siç duhet.