Teknologji

Miliona iPhone, iPad dhe Macbook rrezikohen nga hakerët

Për të realizuar sulmin i cili ngrin kompjuterët, tabletët dhe telefonët Apple, një haker mjafton të jetë i lidhur me të njëjtin rrjet.

Kompania është vënë në dijeni rreth problemit të sigurisë më 9 Gusht nga hulumtuesi i sigurisë Kevin Blackhouse.

Për të realizuar sulmin i cili ngrin kompjuterët, tabletët dhe telefonët Apple, një haker mjafton të jetë i lidhur me të njëjtin rrjet.

Imagjinoni përdoruesit e lidhur në wirelessin e një kafeneje dhe pasoja që do të kishte mbi ta realizimi një sulmi të tillë.

Apple ka adresuar problemin por vetëm tek modelet e fundit të iPhone, iPad dhe MacBook.

Telefonët të cilët kanë ngelur pa iOS 12 janë të ekspozuar.

Burimi: Mesazhi.com

OPINIONE