Bota Opinion

Miti i Demokracisë Perëndimore

Nga Dr Paul Craig Roberts

Si e largon Perëndimi pretendimin e tij për të qenë një aleancë e demokracive të mëdha në të cilat qeveria është shërbëtori i popullit?

Askund në Perëndim, me përjashtim të Hungarisë dhe Austrisë, qeveria i shërben popullit.

Kujt i shërbejnë qeverite perëndimore? Uashingtoni i shërben Izraelit, kompleksit ushtarak/sigurisë, Wall Street, bankave të mëdha dhe korporatave të karburanteve fosile.

E gjithë pjesa tjetër e Perëndimit i shërben Uashingtonit.

Askund në Perëndim nuk llogariten njerëzit. Klasa punëtore amerikane, e tradhtuar nga demokratët që dërguan vendet e punës në Azi, zgjodhi Donald Trump dhe populli amerikan u zhgenjye menjëherë nga kandidatja demokrate Hillary Clinton si “trumpi i keq”.

Demokratët, si republikanët, i shërbejnë pushtetit, jo njerëzve.

Në Evropë shohim kungimin e demokracisë kudo.

Kryeministrja britanik Maji e ka kthyer Brexitin në nënshtrimin ndaj BE. Ajo ka tradhtuar popullin britanik dhe ende nuk është varur ne një llambë, që tregon se si populli britanik është tradhetuar. Njerëzit britanikë kanë mësuar se nuk llogariten. Ata janë si asgjë.

Grekët votuan për një qeveri të majtë që premtoi t’i mbronte ata nga BE, FMN dhe bankat e mëdha, por ajo i shiti menjëherë ato me marrëveshje shtrënguese që shkatërruan atë që mbeti nga sovraniteti grek dhe standardeve të jetesës greke. Sot BE ka ulur Greqinë në një vend të Botës së Tretë.

Francezët kanë qenë në rrugë në revoltë për javë të tëra kundër presidentit francez, i cili i shërben të gjithëve përveç popullit francez.

Aktualisht ka protesta masive në Bruksel, Belgjikë, me gjysmën e qeverisë gjithashtu duke dhënë dorëheqjen në protestë kundër qeverisë duke nënshkruar një pakt që do të zëvendësojë popullin belg me emigrantë nga Afrika, Lindja e Mesme dhe Azia. Qeveritë e korruptuara dhe të neveritshme që nënshkruan këtë pakt përfaqësojnë paratë e të huajve dhe George Sorosit, jo qytetarët e tyre.

Pse qytetarët janë aq të pafuqishëm saqë qeveritë e tyre mund ta ngrenë interesin e të huajve shumë më tepër se interesat e qytetarëve?

Ka një numër arsyesh. Kryesore është se njerëzit janë çarmatosur dhe janë propaganduar për të pranuar dhunën nga shteti kundër tyre, por jo për të ofruar dhunë në këmbim kundër përdorimit të paligjshëm të qeverisë nga ana e qeverive kundër qytetarëve.

Shkurt, derisa popujt e pushtuar të Evropës vrasin policinë, të cilët i shërbejnë elitës sunduese dhe kënaqen duke shkaktuar brutalitet ndaj atyre, taksat e të cilëve paguajnë pagat e tyre, dhe nuk marrin armët nga policia dhe te vrasin politikanët e korruptuar që i kanë shitur ato, popujt e Evropës do të mbeten popuj të pushtuar dhe të shtypur.

Disa kohë më parë Chris Hedges, një nga gazetarët e vërtetë të mbetur, e bëri të qartë se pa revolucion të dhunshëm për të shkulur tumorin e superioritetit qeveritar mbi njerëzit, liria në të gjithë Perëndimin është e vdekur.

Pyetja para nesh është nëse popujve perëndimorë ju eshte shplare shumë truri, të mbyllur fort në Matrix, të lodhur për tu ngritur dhe për të mbrojtur lirinë e tyre. Rezistenca po ndodh në Francë dhe Belgjikë, por qeveria që shiti Greqinë nuk është varur ne litar. Amerikanët janë aq të tronditur sa mendojnë se Rusia, Kina, Irani, Siria, Koreja e Veriut dhe Venezuela janë armiqtë e tyre kur është krejtësisht e qartë se Armiku i tyre është qeveria e tyre në Uashington.

Përveç lexueseve te mi amerikanë, amerikanët janë mbyllur në Matrix. Dhe ata do të vrasin për të qëndruar në Matrix, ku shpjegimet e kontrolluara po sigurojnë. Çdokush që shikon nga Uashingtoni për udhëheqje është idiot.

Uashingtoni është një mjeshtër i propagandës. Propaganda e Uashingtonit madje ka infektuar qeverinë ruse, e cila nga të gjitha raportet idiote beson se strehimi në Uashington është sekreti që do ta bëjë Rusinë të suksesshme.

Është një qeveri e marrë që mbështetet në marrëveshjet me Uashingtonin.

Ajo që përmbahet është kjo: Nëse pranimi i provokimeve shmang luftën, kjo është politika e drejtë, por nëse pranimi i provokimeve inkurajon më shumë provokime derisa lufta është e pashmangshme, atëherë një përgjigje më e fuqishme ndaj provokimeve është politika e saktë. Një përgjigje më e fuqishme paraqet kujdes në proces, ndërsa pranimi i provokimeve inkurajon agresorin./ globalresearch