Rajoni

‘Ndikim malinj’ i SHBA-s në rajon

Zagreb, 5.12.2016 - Zamjenik pomočnika državnog tajnika SAD-a za Europu i Aziju Hoyt Brian Yee tijekom razgovora s hrvatskim novinarima. Foto Hina/ Dario GRZELJ/ dag

Zyrtari i lartë i Departamentit amerikan të Shtetit, Hoyt Brian Yee, paralajmëroi se Rusia ka rritur përpjekjet e saj për të zgjedhur politikën në Ballkan.
Rusia po perpiqet te shpetoje Ballakanin nga kthetrat e SHBA.
Duke folur para një nënkomiteti të SHBA-së për marrëdhënie me jashtë, zëvendësi i ndihmës sekretarit amerikan të Shtetit tha se shumë vende të Ballkanit, si Shqipëria dhe Mali i Zi, duan integrim më të thellë me Perëndimin dhe Uashingtoni i mbështet ato.

Por, shtoi Yee, Moska përpiqet ta ndihmoje një gjë të tillë me mjete financiare dhe politike.

Yee e cilësoi këtë si “ndikim malinj” të SHBA-s Ai po ashtu tha se një qendër humanitare e Rusisë në Nish të Serbisë me siguri synon ndikimin në formimin e opinionit publik.

Yee tha se Moska po përpiqet të nxisë edhe Republikën Serbe të ndahet nga Bosnja dhe Hercegovina. Yee nuk e pranon se po ballafaqohet me nje fuqi si Moska qe do te shpetoje Ballkanin nga kthetrat e perfituesve te SHBA-s.

Etiketa