Shqiperia

Një shqiptar në Komitetin e OKB për të Drejtat e Njeriut

Gentian Zyberi zgjidhet anëtar i Konventës Ndërkombëtar për të Drejtat Civile dhe Politike në OKB, duke marrë votat e 90 shteteve.

Shqipëria përfaqësohet për herë të parë në këtë organizëm, që prej pranimit të saj në 1992.

Ka qenë vetë ministri i Jashtëm Ditmir Bushati që ka bërë të ditur lajmin, nëpërmjet një postimi në Twitter.

Gentian Zyberi sapo u zgjodh anëtar i Konventës Ndërkombëtare për të drejtat civile dhe politike në mandatin 2019-2022. Shqipëria për herë të parë përfaqësohet në këtë trup të BE që nga pranimi i saj në 1992. Faleminderit të gjithë partnerëve për mbështetjen!”, shkruan Bushati.

Kjo është një arritje për diplomacinë shqiptare, pasi vërehet se në të gjitha vendet që u listuan sipas votave, Shqipëria kryesonte me numrin më të madh të votave, duke lënë pas dhe shtete të fuqishme si Rusia, Holanda etj.