Bota

Palestinë: Brigadat Al-Quds, demonstrim force në Rripin e Gazës (foto)

Luftëtaret palestineze të guerrilasve të cilat janë anëtarë të grupit të Brigadave të Al-Quds treguan aftësitë e tyre luftarake në një paradë në Rripin e Gazës.

Al-Quds është grupi i dytë më i fuqishëm i armatosur në Rripin e Gazës pas Hamasit dhe krahut ushtarak të organizatës islamike të xhihadit.

Në Rripin e Gazës, brigadat e al-Quds shpesh luftojnë duke përdorur sulmet e raketave Quds jashtë zonave civile të populluara.

Anëtarët femra të grupit u bënë të njohura në dhjetor të vitit të kaluar pasi Presidenti i SHBA Donald Trump e njohu Jerusalemin si kryeqytetin e Izraelit.

Gratë u përgjigjën duke djegur flamurin e SHBA dhe duke u zotuar për mbrojtjen e Palestinës me shpirtrat tanë dhe gjakun tonë’, ndërsa marshuan përmes Gazës.

Dje ato erdhën përsëri në vëmendje, pasi morën pjesë në një stërvitje në Khan Yunis në jug të Rripit të Gazës.

burmi dailymail.co.uk