Rajoni

Palestinezët, të zemëruar me Gjukanoviçin: ç’kërkonte në Jeruzalemin lindor?

Ambasada e Palestinës në Mal të Zi njoftoi se shpreh shqetësim të thellë në lidhje me përfshirjen e qytetit të vjetër të Jerusalemit në programin e vizitës së fundit të Presidentit të Malit të Zi Milo Gjukanoviç në Izraelit dhe kërkoi një sqarim “për rastin e këtij gjesti tragjike”.

“Jerusalem perëndimor, duke përfshirë edhe qytetin e vjetër, kryeqytet i shtetit të Palestinës, është i pushtuar dhe i kontrolluar me forcë nga ushtria izraelite”, thuhet në një deklaratë të ambasadës.

Ajo vë në dukje se ligji ndërkombëtar, rezolutat e Kombeve të Bashkuara, duke përfshirë edhe rezolutat e Këshillit të Sigurimit, si dhe një qëndrim të përbashkët të Bashkimit Evropian, e përcaktojnë Jerusalemin Lindor si territorin e pushtuar palestinez dhe refuzojnë njohjen e sovranitetit izraelit mbi të.

Presidenti malazez bëri një vizitë dy-ditore në Izrael, gjatë së cilës ai u takua edhe me kryeministrin Benjamin Netanjahu.

Që të dy diskutuan për bashkëpunimin në fushën e mbrojtjes dhe sigurisë, si dhe ngjarjet aktuale në rajon, veçanërisht në drejtim të përmirësimit të bashkëpunimit dypalësh, raportuan mediat.

OPINIONE

INTERVISTA