Bota

Paralajmërimi i Putinit për përpjekjet për të ndryshuar ekuilibrin strategjik në botë

Presidenti rus paralajmëroi për përpjekjet dhe veprimet e disa vendeve për të ndryshuar ekuilibrin strategjik në botë.

Vladimir Putin, në një mesazh me rastin e 100 vjetorit të themelimit të Zyrës së Informacionit Rus (GRU), paralajmëroi për rritjen e numrit të konflikteve dhe tensioneve në botë dhe përdorimin e masave false dhe nxitëse për të ndryshuar balancën strategjike dhe vlerësoi rolin e agjencive të inteligjencës ruse në luftën kundër kësaj dukurie. Putin gjithashtu vlerësoi rolin e agjencive ruse të inteligjencës në luftën kundër terrorizmit në Siri dhe shtoi: Agjencitë e inteligjencës të Rusisë luajtën një rol vendimtar në shkatërrimin e terroristëve në Siri dhe në ndihmën për të rivendosur paqen në vend. Presidenti rus Vladimir Putin, ka shënuar datën 4 nëntor si festë e promovimit të patriotizmit dhe konsolidimit të shoqërisë.

OPINIONE