Opinion

Plani i Iluminatit per te kontrolluar dhe sunduar boten !

Me poshte ndodhet nje leter interesante e shkruar nga kryemasoni Albert Pike ne vitin 1871 qe i drejtohet mikut te tij Guiseppe Mazzinit dhe flete per nje komplot boteror te planifikuar ku do te shperthenin tre luftra boterore dhe mbas kesaj katastrofe do te vinte menjehere kontrolli i plot i botes. Kjo leter ndodhej dikur ne Bibloteken e Muzeut Britanik te Londres (ne vitin 1977), kurse me mbrapa u shduk nga qarkullimi dhe sot egzistenca e kesaj letre eshte mohuar nga autoritetet drejtuse te muzeut. Marsi i letres, Giuseppe Mazzini, ishte nje nder lideret revolucionare italiane te viteve 1800 dhe drejtor i Iluminatit, kurse Albert Pike ishte figura me e larte masonike me titullin (33 Grand Master) dhe krijusi i juridiksionit te Urdherit Masonik Jugor Skotish Rite ne Amerike. Ja se cfare thuhet konkretishte ne kete leter interesante qe eshte shkruar gjenerata perpara ku parashikohet shperthimi artificial i tre luftrave boterore dhe mbrapa ketyre luftrave do te ndodhi nje anarshi e cfarosje masive e njerezimit qe do te vijne si pasoj e konflikteve civile te nxitura nga Iluminati:

– “ (Lufta e Pare Boterore), duhet te behet ne ate menyre qe te lejoi Iluminatin te permbysi pushtetin e Careve te Rusise dhe per ta kthyer vendin ne nje keshtielle te atezmit e komunizmit. Dirvegjencat mes Britanikeve dhe Perandorise Gjermane do te nxiten nga agjentet e Iluminatit qe do ti shpien keto vende drejte nje lufte te sigurte. Ne fund te luftes do te triumfoi Komunizmi qe do te perdoret per te shkateruar qeverite dhe dobesuar besimet fetare.”

– “(Lufta e Dyte Boterore), duhet te krijohet duke perfituar nga dallimet mes Fashisteve dhe Zionisteve Politike. Kjo lufte duhet te behet ne ate menyre qe Nazizmi te shkaterohet, kurse Zionizmi duhet te dali triumfus per te qene ne gjendje te krijoje nje shtete sovran te Izrailit ne Palestine. Gjate Luftes se Dyte Boterore, Internacionalia Komuniste duhet te jete shume e fuqishme qe te kete mundesi te ekuilibroi forcat me vendet e krishtera qe do te mbahen nen kontroll te plote deri kur te vije koha e duhur qe te ndodhi permbysja sociale e pergjithshme.”

– “ (Lufta e Trete Boterore), duhet te ndodhi mes dy kauzave te ndryshme dhe nxitet nga agjentet e Iluminatit dhe kjo perplasje duhet te jete mes Zionizmit Politik dhe liderve te Botes Islameke. Lufta duhet te ndodhi ne kete menyre qe Islami (Bota Arabe Muslimane) dhe Zionizmi Politik (Shteti i Izrailit) te shkaterojne njeri tjetrin.

– “ Nderkohe, kombet e tjera qe do te jene te ndare ne kete ceshtje, do te nxiten te luftojne mes njeri tjetrit, deri ne ate pike se te arrine komplet nje lodhje te plote fizike, morale, shpirterore dhe ekonomike…. Atehere ne do te leshojme nihilistet e ateistet qe do te provokojne nje permbysje sociale te pergjithshme (Kataklizem) qe do ti tregoj botes qarte efektin e Ateizmit absolut dhe origjinen e egersise te trazirave me te pergjakeshme.

– “Mbas ketyre ngjarjeve te gjithe qytetaret do te mobilizohen per te mbrojtur veten kunder pakicave revolucionare dhe do te cfarosin te gjithe shkateruesit e civilizimit. Te genjyer nga Krishterizmi e te lodhur nga ngjarjet e dhunshme e pa drejtim dhe te etur per nje ideal, por pa e ditur se ke mund te adhurojne, do te arrine e marrin driten e vertete permes nje manifestimi universal te doktrines se paster Luciferiane (Djallit) qe do te jete me ne fund e vetmia pamje dominuse ne publik.

– “ Ky manifestim mbarpopullor do te vije si rezultat i nje levizje te pergjithshme reaguse e cila do te sjelli shkaterimin e Krishterizmit dhe Ateizmit, te dyja do te munden dhe cfarosen ne te njeten kohe.”

Albert Pike.

PS : Une nuk e di se sa e vertete eshte origjina e kesaj letre, disa pretendojne se eshte spekullim, por po te shikoshe me kujdes rrjedhen e ngjarjeve qe kane ndodhur deri me sot ne bote , tregon qarte se keto ngjarje po ndodhin egzaktesishte simbas udhezimeve dhe planit te kesaj letre. Ju tani mereni si te doni.

Gezim Selmani