Shqiperia

Plasari: Barleti gënjen. Skënderbeu nuk u morr peng nga turku por ka qenë punëtor i turkut

Studiuesi Aurel Plasari të mërkurën ka deklaruar se Heroi Kombëtar Gjergj Kastrioti Skënderbeu nuk ka qenë rrëmbyer nga Osmanët, por është rritur dhe stërvitur në Krujë.

Plasari tha në emisionin ‘Opinion’ se kjo traditë nuk rezulton, që Skënderbeu të jetë marrë peng. Ai tregoi se në oborrin e Sulltanit ka shkuar në moshë të madhe, sigurisht për t’i shërbyer në luftra të ndryshme.

Sipas tij, Skënderbeu nuk ka qenë kurrë i rrëmbyer, madje ai ka qenë i punësuar i Sulltanit në Krujë.