Rajoni

Policia e Kosovës shkatërron rreth 600 armë të sekuestruara

Policia e Kosovës, nën mbështetjen dhe përkrahjen e UNDP-së ka shkatërruar një sasi të armëve të shkurta dhe të gjata, të cilat janë konfiskuar gjatë realizimit të detyrave dhe hetimeve policore.

Procesit të shkatërrimit të armëve i ka paraprirë një konferencë në të cilën kanë marr pjesë, Zëvendësministri i MPB-së, Izmi Zeka, Zëvendësdrejtori i PK-së, Samedin Mehmeti, Maria Suokko nga UNDP-ja dhe Hakan Ejdervik nga zyra e BE-se, të cilët vlerësuan se shkatërrimi i armëve të paligjshme, përbën një element të rëndësishëm të kontrollit të armëve në Kosovë si një metodë efektive për reduktimin e numrit aktual të armëve në tregun e paligjshëm e që reflekton në ngritjen e nivelit të sigurisë.

Policia bën të ditur se të gjitha armët dhe municioni i akumuluar iu përkasin llojeve të ndryshme, ndërsa shkatërrimi i tyre është bërë me urdhëresë të organeve të drejtësisë, pasi kanë përfunduar të gjitha procedurat e parashikuara ligjore.

  • foto galeri
  • foto galeri
  • foto galeri

“Në krahasim me metodat e tjera në dispozicion, të tilla si shitje ose dhuratë, shkatërrimi siguron se armët nuk do të gjejnë rrugën e tyre përsëri në tregun e paligjshëm dhe në këtë mënyrë mund të ndërtohet besim në përpjekjet e përgjithshme për të parandaluar, luftuar dhe çrrënjosur tregtinë e tyre të paligjshme”, thuhet në njoftim.

Policia njofton se shkatërrimi i këtyre armëve mund të llogaritet edhe si një aktivitet shtesë i realizuar në kuadër të Strategjisë të Kosovës për Kontrollin e Armëve për Zvogëlimin e Rrezikut nga Armët e Zjarrit dhe Eksplozivët.