Bota Teknologji

Profesori në Oksford: Teknologjia do ta shkatërrojë botën

Teknologjia mund të çojë njeriun në vetë-shkatërrim, përveç nëse kjo qenie nuk bën një ndryshim drastik jetese, sipas një profesori të Oksfordit.

Nick Bostrom pretendon se ekziston mundësia e një teknologjie të re që mund të jetë shkatërruese në një shkallë të madhe, për të cilën pretendon se do të ketë një qasje të lehtë për përdorim, transmeton lajmi.net.

Ndërkohë që njerëzimi tashmë ka teknologji shkatërrimtare, sikur është armatimi bërthamor, potenciali shkatërrues i tij është i kufizuar nga një numër faktorësh, përfshirë këtu kostoja dhe materialet e rralla të nevojshme për t’i ndërtuar.

Profesori Bostrom thotë se ne kemi qenë “me fat” që nuk jemi shkatërruar deri më tani.

Deri tani kemi krijuar teknologjinë që është më e dobishme për shoqërinë, e cila Prof Bolstrom i referohet si “top i bardhë” të nxitura nga një urë hipotetike.

Armët bërthamore janë “gri”, por është vetëm një çështje kohe para se të shndërrohet në një “top të zi”.

Pra, për të parandaluar shkatërrimin e njerëzimit, ose për të ri-stabilizuar botën, profesori rekomandon që duhet të ndërmarrin hapa të ashpra.

OPINIONE