Bota

Pse SHBA dhe Arabia Saudite janë të zemëruar me Iranin?

Mbreti Salman i Arabisë Saudite, një aleat i rëndësishëm i Uashingtonit, ka përsëritur akuzat se Irani po eksporton lëvizjet ekstremiste islamike në botë pavarësisht të dhënave terroriste të regjimit të Rijadit dhe sfondit të tij të shkeljeve të të drejtave të njeriut.

Mbreti saudit deklaroi në një fjalim televiziv të dielën gjatë një vizite të presidentit amerikan Donald Trump në mbretërinë që autoritetet e Iranit përfaqësojnë “majën e shtizës” të terrorizmit global. “Përgjegjësia jonë përpara Zotit dhe popullit tonë dhe gjithë botës është që të qëndrojmë të bashkuar për të luftuar forcat e së keqes dhe ekstremizmit kudo që janë …. Regjimi iranian përfaqëson majën e shtizës së terrorizmit global”, pohoi mbreti saudit. Mbreti saudit tha: “Ne kurrë nuk do të jemi të butë në përpjekjen për këdo që financon terrorizmin, në asnjë mënyrë”. Salman lëshon akuza kundër Iranit në një kohë që Arabia Saudite vetë akuzohet për sponsorizimin e grupeve terroriste takfiriste si Al-Kaeda dhe ISIS në disa vende islamike.