Putin: Baza e të gjitha problemeve në Lindjen e Mesme është konflikti Palestinë-Izrael

Duke vënë në dukje se konflikti Palestinë – Izrael është baza e të gjitha problemeve në Lindjen e Mesme, udhëheqësi rus Putin theksoi se duhet bërë gjithçka për të zgjidhur këtë çështje.

Duke folur në seancën plenare të Klubit të Diskutimeve Valday, presidenti rus Vladimir Putin vuri në dukje se konflikti Palestinë – Izrael është baza e të gjitha problemeve në Lindjen e Mesme dhe theksoi se duhet bërë gjithçka për të zgjidhur këtë çështje.

Putin u shpreh se: “Siç e dini, baza e të gjitha problemeve në Lindjen e Mesme është konflikti Palestinë  – Izrael. Kur shikojmë në Lindjen e Mesme, të gjithë do të përballemi me këtë problem në një mënyrë apo në një tjetër. Për këtë arsye duhet të bëhet gjithçka për të zgjidhur këtë çështje, për të pasur kontakte të drejtpërdrejta midis Izraelit dhe Palestinës dhe për të rifilluar përpjekjet shumëpalëshe për të zgjidhur krizën që po vazhdon për dekada.”/sputnik

NDANI KËTË POSTIM

Mund tju interesojne