Bota

Qytetet me bllokimet më të mëdha të trafikut

Për shkak të dendësisë së komunikacionit, shoferët humbasin dhjetëra orë në vit …

Në shumë qytete, trafiku në ‘spit’ është një makth i vërtetë. Sipas studimit më të fundit INRIX Global Traffic Scorecard, Moska ka trafikun më të keq të të gjitha kryeqyteteve evropiane, ku shoferët humbasin 91 orë në vit (2017).

Pas Moskës janë në Londra (74 orë) dhe Parisi (69 orë). Situata është shumë më e mirë në disa kryeqytete më të vegjël, si kryeqyteti slloven Lubjana – ku shoferët për shkak të bllokimit të trafikut humbën 21 orë në vitin 2017.

Në Los Anxhelos gjendja është më e keqe

Në botë, nëse krahasohen të gjitha qytetet, bllokimet më të këqija të trafikut janë në Los Anxheles, me 102 orë ngarje çdo vit në bllokimin e trafikut. Moska është në listën globale dhe Nju Jorku është i treti.

Në 20 qytetet më të mira, nëntë janë qytetet amerikane.

Burimi : INRIX Global Traffic Scorecard/ ML

Etiketa