Opinion

“Rrëzoni Erdoganin, ndaloni Turqinë”. Fronti Emiratet e Bashkuara Arabe-Izrael themeloi frontin anti-Turqi: Kush janë përkrahësit e tyre brenda?

Nga: Ibrahim Karagul

“Rrëzoni Erdoganin, ndaloni Turqinë.”

“Ndaloni Turqinë, ndani boshtin kombëtar.”

“Rrethoni Turqinë, parandaloni ngritjen e saj.”

“Mbyteni atë në Mesdhe dhe rajonin e saj” dhe ndaloni “zgjimin” e ri të Republikës Selcuk-Osmane-Turqi.

Këto janë vecse një plan i vetëm. Eshtë një projekt global. Eshtë planifikuar të detyrojë Turqinë të kthehet në shekullin e 20-të, ta kufizojë atë brenda Anadollit, ta zvogëlojë atë, ta cmobilizojë atë dhe të marrë edhe një herë kontrollin mbi të.

Ky plan qëndron gjithmonë pas sulmeve.

Kjo është baza e çdo ngjarje që ne po shohim nga kufiri iranian në Mesdhe, nga Mesdheu Lindor deri në Egje, dhe nga Kaukazi në Libi.

Zemërimi i tyre ndaj Presidentit Rexhep Tajip Erdogan, përpjekjet e tyre për ta izoluar, përpjekjet e tyre për ta lënë atë të pafuqishëm, për rrëzimin ose vrasjen e tij janë vetëm për këtë qëllim.

Kjo pasi ai filloi marshimin e shekujve në Turqi, e shpëtoi Turqinë nga kontrolli i tyre, hodhi poshtë kërkesat e tyre për të fituar përsëri kontrollin mbi vendin, mbajti pretendimet e historisë shekullore dhe pretendimet e këtij kombi deri më sot, u ringjallë fryma që ka vazhduar që nga Malazgirt (Manzikert), dhe kështu ndryshoi rrjedhën e historisë.

Erdogan, i cili arriti të gjitha këto, sigurisht që do të ishte i keq për Perëndimin, për regjimet nën kontrollin e tyre, për ata që bashkëpunojnë me ta brenda turqisë. Nuk kishte zgjidhje tjetër.

Ju keni frikë të shikoni Erdoganin nga këndvështrimi i këtyre tokave

Pra, kush është Erdogan, për njerëzit tanë, për Turqinë, për Anadollin, apo pasurinë tonë politike, e cila ka ekzistuar në këtë rajon me shekuj?

Ai është si Alparslan, ai është si Sulltan Mehmet Pushtuesi, ai është si Sulltan Selim, ai është si Abdulhamid, ai është si Ataturk. Pavarësisht nga ajo që thoni sot, duke e shikuar atë nga boshti i marshimit të madh historik, kështu do të shkruajë e gjithë historia e së ardhmes. Kështu e shohim. Asnjëherë nuk do ta shohim atë nga Uashingtoni, Londra, Brukseli ose pamja e një kryeqyteti tjetër.

Ne kemi parë që të gjitha ngacmimet dhe armiqësitë ndaj Erdoganit janë plotësisht personale ose në këtë kontekst. Asnjë prej tyre nuk ka pasur ndonjëherë një vizion “shumë më larg, shumë i fuqishëm” që mbivendoset me Turqinë, me gjenin politik të këtij kombi.

“Rrëzoni Erdoganin, ndaloni Turqinë”

Teoria për “rrëzimin e Erdoganit dhe ndalimin e Turqisë” është zbatuar në Sh.B.A, Evropë, si dhe në disa vende arabe në rajonin tonë.

Një front është krijuar jashtë për të arritur këtë qëllim. Ndërsa është krijuar edhe një front brenda rajonit tonë. Brenda vendit është krijuar një “front i brendshëm” për të qenë në pajtim të plotë me këtë.

Një luftë e pamëshirshme po kryhet në përpjekjet për të “ndaluar Turqinë”. Vendet që nuk do të bashkohen kurrë po bashkohen brenda këtij qëllimi dhe bashkohen me gjithë fuqitë e tyre nën të njëjtin front.

Partneritetet po formohen midis partive dhe grupeve që nuk mund të jenë kurrë nën të njëjtën çati, përsa i përket identitetit të tyre politik.

Skenari i ri pas 15 korrikut: Eshtë shumë i qartë

15 korriku ishte një plan për të ndaluar Turqinë. Pastaj dështoi, në vend të ndërhyrjes së brendshme u fillua ndërhyrja e jashtme. Ata sulmuan nga Iraku me terrorizëm dhe nga Siria me Partinë e Punëtorëve të Kurdistanit (PKK) dhe Daesh.

Kur edhe kjo dështoi, ata filluan një plan që synon të na zhvendoste nga Mesdheu Lindor dhe të na mbytnin në Egje. Ata formuan një “bosht anti-Turqi” në botën arabe në kuadër të këtij plani.

Ata bashkuan Emiratet e Bashkuara Arabe (Emiratet e Bashkuara Arabe) dhe Izraelin. Ata përfshinë administratat e Arabisë Saudite dhe Egjiptiane në atë front. Së shpejti, ata gjithashtu do të përfshijnë vendet e Gjirit, si Bahreini.

Ai e tha hapur dhe qartë. A ka nevojë për ndonjë interpretim?

Fjalët e John Biden janë vetëm shembulli i fundit. Cfare po thote ai

“Ne do të bëjmë që Erdogan të paguajë. Ne do të mbështesim kundërshtarët e tij. Kështu do të rrëzojmë Erdoganin”.

Cfarë mund të thotë më shumë? A kërkojnë këto fjalë ndonjë sqarim tjetër?

A është e rëndësishme kur u mbajt fjalimi ose kur u zbulua? Edhe fakti që këto fjalë u shqiptuan nga një kandidat për president i SHBA nuk është i rëndësishëm. A nuk është gjithçka e qartë? A nuk po i provojmë këto? A nuk ka qenë gjithmonë situatë kjo në historinë politike të Turqisë?

A investuan ata vetëm në FETÖ? Pse u larguan elementët jo-kombëtarë?

Puçet, rrëzimi i qeverive, krijimi i partive, bërja e dorëzimit përmes terrorizmit, shkarkimet; i bënë të gjitha. Ishin vetëm katër vjet më parë kur ata filluan një sulm total ndaj këtij vendi.

A ishte Organizata Terroriste Fetullah (FETÖ) i vetmi grup me të cilin bashkëpunuan?

Ata janë duke luajtur me mendjen. Ata po na bëjnë budallenj. Ndërkohë, ata që janë brenda po udhëheqin këtë rrethim mendor dhe operacione verbuese.

Ne nuk u kushtojmë vëmendje fjalëve por kush është dhe në cilën fotografi.

Ne po shohim se kush qëndron pas aleancës së krijuar nën udhëheqjen e Partisë Popullore Republikane (CHP) të opozitës kryesore.

Ne po shohim se si elementët jo-kombëtar u larguan nga pozicionet e tyre.

Ne po shohim në diskutimet artificiale që janë zhvilluar për të distancuar fushën e pushtetit konservator nga Erdogan, operacionet e kryera për këtë qëllim, cilat argumente dhe ligjërime janë imponuar mbi to, dhe se si zonat e dobëta janë duke u shfrytëzuar.

Cinicizmi i “fuqisë së huaj” është reagim paniku për të fshehur diçka.

Tani, të gjithë janë në panik për të fshehur veten e tyre. Ata janë duke u përpjekur të hedhin poshtë disa gjëra me diskutime cinike duke thënë: “Përsëri fuqitë e huaja”.

Terrorizmi i PKK që zgjati katër dekada, me të cilin po luftojmë vërtet në Siri, i cili po përpiqet të na mbytë në Mesdhe, dëshirën e tyre për të na ndaluar madje të notojmë në Egje, përpjekjen e tyre për të vrarë liderin e këtij vendi në 15 korrik 2016…

Cfarë ishte e gjithë kjo? Kush e bëri atë?

Pra, të gjitha vendet janë të pafajshëm dhe ne jemi fajtorë? Eshtë kjo? A është i gabuar vetëm ky komb? Ju jeni të vetëdijshëm për ato që ju thoni. Ti e di, Ju thjesht po përpiqeni të errësoni mendjet dhe ne e dimë këtë.

Ata që po trivializojnë kërcënimet e qarta që synojnë Turqinë, duke nënvizuar në mënyrë cinike “fuqitë e huaja” ose kanë një lidhje të jashtme, kanë marrë udhëzime ose një sinjal nga jashtë, janë përfshirë në një lojë të përbashkët me ta, kanë marrë role të caktuara, kanë vendosur të gjitha shpresat e tyre mbi ta, ose ata janë nën kontrollin e tyre / përzënë si mendërisht ashtu edhe për sa i përket identitetit politik.

Kush janë “gurët e shahut” të brendshme të boshtit Emiratet e Bashkuara Arabe-Izrael?

Kjo është ajo që Turqia po lufton. Eshtë duke luftuar njëkohësisht në fronte të shumta.

Pyetja kritike është:

A ishte një strukturë e fshehtë që ishte formuar me aleancën midis Emiratet e Bashkuara Arabe dhe Izraelit, e mbështetur nga Arabia Saudite dhe Egjipti, e cila do të funksionojë në përputhje me “frontin” anti-Turqi që nuk është krijuar brenda? A munden ata që e bënë të gjithë këtë në rajon në përpjekje për të goditur Turqinë, ndoshta kanë lënë pas dore ata brenda vendit? A po mbështetet ky modeli i ri politik?

Ata po luajnë një lojë jashtëzakonisht të rrezikshme për çështjet kombëtare.

Ndërsa disa po e detyrojnë veten të reagojnë ndaj Bidenit, ata në fakt janë vetvete të gëzuar. Ata po shtojnë shpresën se “ne do ta rrëzojmë Erdoganin” nëse zgjidhet Biden. Tani ata do të mbështesin të gjitha planet e tyre mbi këtë.

Ky është rasti, sepse deri tani, ata gjithmonë sulmuan vendin me mbështetje të jashtme. Ata punuan për të zhvilluar një atmosferë psikologjike brenda asaj që ishte plotësisht në shërbim të sulmeve të frontit të jashtëm.

Si mund të përcaktohet kjo?

Një lojë jashtëzakonisht e rrezikshme po luhet përmes opozitës, për çështjet kombëtare të Turqisë. Ata nuk e mbështesin vendin e vet në asnjë çështje kombëtare. Ata braktisën vendin tonë kudo në rajon./GazetaImpakt//yenisafak/

OPINIONE