Bota

Rusia dërgon në Kinë raketat e para S-400

Në kuadër të një kontrate të lidhur në vitin 2014 Rusia ka nisur transportin e sistemeve të mbrojtjes raketore S-400.

Transporti përfshin nga një stacion kontrolli dhe radari, pajisjet për furnizimin me energji dhe mbështetëse, pjesët e këmbimit dhe disa pjesë të tjera.

Kina është blerësi i parë ndërkombëtar i sistemeve ruse S-400.