Bota

Sekretari i Selisë së të Drejtave të Njeriut në Iran i përgjigjet arrogancës së Evropianëve

Sekretari i Selisë së të Drejtave të Njeriut dhe Zëvendës Ministri për Çështjet Ndërkombëtare të Gjyqësorit Iranian tha: Ata që parandalojnë fëmijët e pafajshëm të kenë qasje në ilaçe nuk janë aspak të autorizuar të flasin as për të drejtat e kafshëve.

Ali Bagheri Kani në përgjigje të rezolutës së Parlamentit Evropian mbi situatën e të drejtave të njeriut në Iran shtoi:  Evropianët tani akuzohen për vrasjen e dhjetëra fëmijëve të sëmurë iranianë, kështu që ata nuk kanë autoritetin të ulen në pozicion mbrojtës të drejtave të njeriut. Duke kritikuar arrogancën e Parlamentit Evropian në mbështetjen e disa kriminelëve për shkak se kanë pasaporta nga vendet evropiane dhe kërkesën e tyre drejt gjyqësorit iranian për të shkelur drejtësinë vetëm sepse shkelësi ka shtetësinë e një vendi evropian, Zëvendës Ministri i Jashtëm i Iranit tha: Evropianët kanë arritur aq larg ulët i dhanë shtetësinë suedeze një krimineli i cili, përveç spiunimit, luajti një rol të efektshëm në vrasjen e shkencëtarëve bërthamorë iranianë dhe ndërsa ai ishte në burg mori shtetësinë në fjalë. Duke iu referuar kërkesës së Parlamentit Evropian për Iranin për të pranuar Raportuesin Special, Sekretari i Stafit për të Drejtat e Njeriut të Gjyqësorit Iranian tha: Nuk është e nevojshme të udhëtosh në Iran për të vëzhguar shkeljet e të drejtave të njeriut, mjafton të ecësh në korridoret e Parlamentit Evropian për të parë terroristët duart e të cilëve janë njollosur me gjakun e 17.000 qytetarëve të pafajshëm iranianë. Anëtarët e Parlamentit Evropian të enjten miratuan një rezolutë që akuzon Iranin për të ashtuquajturat “shkelje të të drejtave të njeriut”.