Bota Sociale

Shet vajzën 6 vjeçare për të ushqyer fëmijët e tjerë

Një thatësirë ​​e paparë në Afganistan ka detyruar familjet që shesin fëmijët e tyre vetëm për të qenë në gjendje të ushqejnë familjet e tyre.

OKB vlerëson se mbi 275,000 njerëz janë zhvendosur nga thatësira, 84,000 prej tyre në vetë qytet dhe 182,000 në rajonin e Badghis.-përcjell arbresh.info

Në një kamp refugjatësh, një kameraman I CNN takoi Mamareen, e cila e kishte humbur bashkëshortin e saj në luftë, dhe shtëpinë e saj si pasojë e klimës së thatë që e kishte të detyrueshme ta braktiste dhe tani ajo u detyrua që të shiste vajzën e saj për nevojë urgjente që të ushqente fëmijët e saj të tjerë. Akila, 6 vjeçare, iu shit një familjeje tjetër. Mamareen shiti Akila për 3.000 mijë dollarë për Najmuddin, i cili i ka premtuar asaj djalin e tij 10-vjeçar, Sher Agha.

“U largova nga fshati im me tre fëmijët e mi për shkak të thatësirës së madhe”, thotë ajo. “Kam ardhur këtu duke menduar se do të marr ndihmë, por nuk kam marrë asgjë. Për të shmangur urinë mes fëmijëve të mi, ia dhashë vajzën time një burri për rreth 3 mijë dollarë, por deri tani kam marrë vetëm70 dollarë”.

E pyetur nëse Akila e dinte fatin e saj, ajo tha: “Ajo nuk e di se unë e kam shitur, si do ta kuptonte ajo, është një fëmijë, por nuk kisha asnjë zgjedhje tjetër, qoftë me lot apo me të qeshura, ajo do të duhet të shkojë, e kush do të shiste një pjesë të zemrës së saj nëse nuk do të duhej ta bënte me të vërtetë një gjë të tillë? ”

Fati i saj qëndronte larg, në një tjetër, tendë më të pasur në kamp, ​​me Najmuddin, blerësin e saj. Një pjesë e këtij transaksioni është kulturore – pjesë e moreve të një shoqërie ku vajzat kanë kohë që tregtohen për pritje, në vend që të kërkohet pëlqimi. Por për Najmuddin, ky ishte një akt bamirësie.

“Familja e saj nuk kishte asgjë për të ngrënë, ata ishin të uritur,” tha ai. “E di që unë jam gjithashtu i varfër, por jam i sigurt se mund ta paguaj ngadalë … në dy deri në tre vjet”.

Najmuddin blerësi i vajzës së Mamareen është poashtu një viktimë e thatësisë.