Shqiperia

Shqipëria shpall non grata eurodeputeten greke

Ministria për Europën dhe Punët e Jashtme ka bërë dalje urgjente me anë të një deklarate të dhënë për mediat teksa kërkoi shpalljen “non grata” të eurodeputetes qipriote Eleni Theocarus.

“Në mbrojte të rendit kushtetues. Ministria për Europën dhe punët e Jashtme i kërkoi shpalljen si person non grata të deputetes qipriotë, Eleni Theocarus. Provokimet dhe thirrjet ekstremiste nuk mund të lejohen në vijimësi. Qeveria e Shqipërisë është e vendosur të mos toplerojë thirrjet për cenimet territoriale. Greqia mike dhe populli i saj janë shumë të vlefshme për ne.”