Opinion

SHQIPTAR TË JEMI VIGJILENT!

Savash VELIU

Një kohë të gjatë përgaditen fushata me kurthe dhe tensione fetaro-nacionaliste në hapsiratë tona që synojn radikalizimin e gjendjes shqiptare qëllimsht të pikas legjimitetin, unitetin dhe interesin tonë kombëtar dhe atë fetar historikisht të përsëritura në trojet tona!
Reshtazi me muaj zhvilloj aktivitete antipropagandës perëndimore duke treguar se rreziku që kanoset nga oligarkët kukulla të instaluar në qarqet e larta politike dhe të mediave të brendshëm janë të faktorizuar prej jashtë që shënjestrojnë gjithshqiptarin bashkë me institucionet e saja shtetërore duke ia ngushtuar hapsirat vepruese dy shteteve të pavarura që duhet të pretendojn ndryshe prej asaj të sotmes të jenë faktor real politikës të pa anuar politikisht që do mbajn anën e Shqiptarisë së fuqishëm institucionalisht (shtetëror) në sherbim të popullit e jo të shërbimit partiak biznisor që për lëvërdi personale shesin edhe shtetin kreditorëve.
Mbaj bindjen se duhen të bëhen dy shtete të fuqishme e të bashkuara me shumë miq të shqiptarëve duke përfshirë edhe shtetin turk mbi të cilat duhet vepruar mençurisht ngase perëndimi këtë e saboton duke destabilizuar rehatin e brendshme kombëtare!

Jemi dëshmitar se sot u zbuluan prapaskenat e tërbimit gjerman ndaj Edi Ramës që është padyshim Erdogani dhe aeroporti i Vlorës si investim më strategjik që mba mend shqiptaria me një rëndësi të veçant nacional dhe atë rajonal! Kurse Amerika në emër të NATO-s sistematikisht investon duke futur në Shqipëri grupe terroriste me lloj lloj arsyetime si garancion që nëse një ditë shqiptarët vetdijësohen dhe tregojn antipati ndaj politikës së saj atëherë ajo do ti aktivizoj padyshim elementet destruktive si metod diciplinuese ndaj shqiptarëve siç bën gjetiu sot në rajon! Mjaftë më me fushatat antikombëtare e antishqiptare e anti-islame që servojn mediat dhe analistat mendjeleht të politizuar ku nuk ngecin edhe politikanë të korruptuar që bëjnë veprimtari antishqiptare të përkrahur nga të huajt në dëm të atdhedashurisë dhe popullit shqiptar.

Urgjentish duhet Populli dhe institucionet e saja nacionale të punojnë për pavarësi intelektuale, ekonomike, veçanrishtë atë ushtarake e të bëhen të zotët për ngritjen e shteteve të tyre kombëtare në këmb të shëndetshme !
Është sekret publik se, Perëndimi gajloset vetëm për përfitimet e tija ekonomike dhe politike që vepron mbi moton; ‘’Humbja shpresën popullit e pastaj sundoe’’…! Pikërisht kjo keqësi i ka gjetur fatkeqesisht shqiptarët sot.
Ja ky është projektplani integrues dhe manipuluese që ngritet mbi propagandën perëndimore e servuar si operacion përceptues ‘Gebelsian’ ndaj shqiptarëve, mission që ngulit huti në kokat e popullit me historicizma mitomanike e antikombëtare që të zhvlerëson nga identiteti kombëtar dhe ai fetar si korpus i madh i saj.
Kjo është metoda më e re e operacionit perëndimor e filluar kohëve të fundit në hapsirat tona… Prandaj duhet të jemi të zgjuar e vigjilent derisa s’është vonë ngase lojrat e ndyra kanë filluar moti kohë brenda shqiptarisë, ndaj historia mund tmerëzisht të na përseritet nëse gjumojmë sërish mbi fatin tonë politik!/ Gazeta Impakt

OPINIONE