Rajoni

Shtyhet votimi për projektrezolutën mbi dialogun me Serbinë

Me kërkesën e Partisë Socialdemokratike, Kuvendi i Kosovës shtyu votimin mbi projektrezolutën mbi dialogun me Serbinë, ndërsa grupet parlamentare nuk pajtoheshin për këtë çështje.

Seanca e Kuvendit filloi me dy orë vonesë për shkak të mungesës së kuorumit. Vetëm pas dy pushimeve në Kuvend ka pasur 62 deputetë, prej 120, që ishte e mjaftueshme për fillimin e seancës. Seanca bojkotohet nga anëtarët e partive opozitare, Lidhja Demokratike e Kosovës dhe Lëvizja Vetëvendosje, ndërsa anëtarët e Partisë Socialdemokratike të opozitës janë të pranishëm.

Në takimin e mëparshëm të Kuvendit kanë mbetur 25 pikë në rendit të ditës, duke përfshirë votimin për rezolutën të hartuar pas debatit mbi dialogun me Serbinë. Pikërisht kjo rezolutë, është arsyeja që dy partitë më të mëdha të opozitës bojkotojnë punën e Kuvendit.

Visar Ymeri, deputet i Partisë Socialdemokrate, kërkoi që votimi për rezolutën të shtyhej me qëllim për të dhënë kohë të harmonizohen dhe përafrohen qëndrimet e grupeve parlamentare. Ymeri u bëri thirrje të gjitha grupeve parlamentare që të takohen dhe të shqyrtojnë mundësinë që të gjitha grupet të jenë së bashku në këtë rezolutë, e cila do të dijë qartë hierarkinë e vendimmarrjes dhe përgjegjësinë e institucioneve të Kosovës lidhur me dialogun me Serbinë.

Kryetari i Kuvendit të Kosovës, Kadri Veseli, u pajtua me propozimin, duke theksuar se nevojitet unitet dhe përpjekje intensive për të dalë me një projektrezolutë të përbashkët.

Më pas, seanca e Kuvendit vazhdoi me shqyrtimin e çështjeve të tjera të rendit të ditës.

Më parë këtë mëngjes, u mbajt mbledhja e Kryesisë së Kuvendit të Kosovës, ku u vendos të enjten në seancën e Kuvendit të diskutojnë për projektligjet ligjeve lidhur me transformimin e Forcave të Sigurisë së Kosovës në Ushtrinë e Kosovës.

Burimi: AA

OPINIONE

INTERVISTA