Islamofobi

Si e ka mbjellë islamofobinë kryeministri australian Scott Morrison

Shoqëria neozelandeze, por dhe ajo australiane, vijojnë të jenë të tronditura nga akti terrorist i Brenton Tarrant, 28-vjeçarit nga Australia i cili ekzekutoi në pak minuta në dy xhami, plot 50 besimtarë muslimanë, mes tyre dhe ndonjë grua e fëmijë.

Krerët e dy hapësirave, ndihen të tronditur nga ajo që ndodhi, duke mbajtur dhe qëndrime të ashpra ndaj ndonjë zëri ende me tendenca islamofobike.

Veçon në këtë rast kryeministri australian Scott Morrison, i cili përkundër koleges së tij në Zelandën e Re, po shenjohet si hipokrit në ato që thotë. Kjo për shkak se është ndër ata që i atribuohet mbjellja e urrejtjes fetare, posaçërisht saj ndaj muslimanëve.

“Këtu në Australi mos ta mashtrojmë veten nëse nuk e njohim faktin se kërcënimi më i madh për ekstremizmin fetar në këtë vend vjen nga ideologjia radikale dhe e rrezikshme e Islamit”, tha kryeministri Scott Morrison kohët e fundit.

Pra, nuk duhet të habitemi pse Australia nxorri një terroristin monstruoz.