Shqiperia

Skandal/ Në spitalet tona fshehin abortet, shkon në 6000 numri i rasteve

Një shifër e frikshme për abortet në vend, ka shokuar të gjithë.

Gjatë vitit 2016 vetëm nga maternitetet publike janë raportuar rreth 6000 mijë aborte. Por ky numër është më i madh pasi që prej viti 2014 spitalet private fshehin rastet.
Një fenomen shqetësues për ekspertët e shëndetit publik është aborti tek të miturat.

Sa i përket qyteteve me numër më të lartë abortesh, kryeson Tirana, pastaj renditen Durrësi, Vlora, Fieri dhe Berati.

OPINIONE