Bota

Statistika tronditëse rreth Palestinës

Numri i refugjatëve u rrit me rritjen e politikës së jahudizimit, dhe vetëm 15% e territoreve palestineze janë nën kontrollin e palestinezëve

Një raport i botuar me rastin e 43 vjetorit të Ditës Botërore tregon se pushtimi i regjimit sionist është zgjeruar dhe se populli palestinez vazhdon të zhvendoset brenda kuadrit të politikave të regjimit okupues.

Sipas statistikave, regjimi okluzion izraelit, përveç zhvillimit të vendbanimeve sioniste në vitin 2018, pushtoi më shumë toka në Bregun Perëndimor duke zgjeruar pikat e kontrollit për të mbështetur kolonët dhe krijimin e pikave të reja ushtarake.

Sionistët nuk Kanë Mëshirë as për Pemët

Në 2018, regjimi okupues izraelit shkatërroi 7.112 pemë; Kështu numri i pemëve të shkatërruara nga viti 2000 deri në fund të vitit 2018 arriti në më shumë se 1 milion. Regjimi okupues po ndërton vendbanime të reja në këto toka.

Statistikat e të Burgosurve dhe Dëshmorëve Palestinezë

Sipas statistikave të publikuara në qendrën e lajmeve palestineze Al-Yevm, numri i dëshmorëve në Palestinë në vitin 2018 arriti në 312, duke përfshirë 57 fëmijë dhe 3 gra, ndërsa numri i të plagosurve u rrit në 29 mijë. Përveç kësaj, numri i të burgosurve në burgjet e regjimit të Izraelit pushtues arriti në 6 mijë , duke përfshirë 250 fëmijë dhe 54 gra.

Vetëm 15% e Territoreve Palestineze Janë nën Kontrollin e Palestinezëve

Më shumë se 85 për qind e territoreve historike palestineze janë nën kontrollin e regjimit të Izraelit pushtues, dhe vetëm 15 për qind e territoreve palestineze ju mbeten palestinezëve.

Në 2018, regjimi pushtues izraelit miratoi pushtimin e përafërsisht 508 hektarë tokë palestineze dhe në të njëjtën kohë rrëmbeu qindra hektarë tokë palestineze duke zgjeruar pikat vëzhguese dhe qendrat ushtarake për të mbrojtur kolonët.

Jahudizimi i Jeruzalemit

Ndërsa regjimi pushtues sionist vazhdoi të parandaloj ndërtimet për palestinezët, duke kufizuar shtëpitë e tyre dhe dhënien e lejeve të ndërtimit për ta, rreth 1,400 palestinezë u hoqën nga lindja e Jeruzalemit në 2018, në kuadër të qëllimit hebre për jahudizimin e Jerusalemit.

Regjimi i okupimit zionist shkatërroi 215 shtëpi në Jerusalem, duke shkaktuar kështu zhvendosjen e 217 njerëzve, duke përfshirë 110 fëmijë.

Burimi : Rast Haber / ml

OPINIONE

INTERVISTA