Shqiperia

Studimi/ Shqiptarët mes 4 popujve më të stresuar në botë

Shqiptarët janë ndër popujt më të stresuar në botë, sipas një studimi të ri të Gallup të rreth 150,000 njerëzve në të gjithë globin, për mirëqënien.

Kjo i vë shqiptarët shumë më tepër se mesatarja globale prej 39 përqind.

Kjo gjithashtu do të thotë se Shqipëria është e lidhur për vendin e katërt me Sri Lanka, Iranin dhe Amerikën, në listën e vendeve më të stresuara në botë.

Greqia renditet e para (59 përqind) për stresin, e ndjekur nga Filipinet (58 përqind) dhe Tanzania (57 përqind).

Çuditërisht, sipas këtij sondazhi, shqiptarët janë edhe më të stresuar sesa njerëzit në Ugandë (53 përqind), Venezuelë (52 përqind) dhe Ruandë (52 përqind).

Në përgjithësi, studimi zbuloi se njerëzit në mbarë botën janë përgjithësisht më të trishtuar, më të frikësuar dhe më të egër se kurrë më parë.

Vendi më negativ i botës është vendi kombëtar afrikan i Çadit, i ndjekur nga Niger, Sierra Leone dhe Iraku.

Amerika Latine ishte pjesa më pozitive e botës, ku Paraguai mundi Panamën, Guatemalën, Meksikën, El Salvadorin dhe Hondurasin për vendin më të lumtur.