EtiketeBritania

Bota

Britania firmos marrëveshjen tregtare me BE

Është arritur këtë të enjte marrëveshja tregtare midis BE-së dhe Britanisë, që do të thotë edhe përmbyllja e daljes zyrtare të Britanisë nga Unioni. Çështja që...

Bota

Brexit mund të shkojë në Gjykatë

Dhoma e Lordëve më në fund miratoi një projekt-ligj për të parandaluar një Brexit pa marrëveshje. Projekt-ligji kërkon që Johnson të kërkojë nga BE që të...

Bota

Një Brexit pa marrëveshje

Michael Barnier, shef i negociatave i Bashkimit Evropian për Brexit-in, ka paralajmëruar të martën se paaftësia e Britanisë për të vendosur për një marrëveshje...

Rajoni

Rregulla të reja në kufi

Çfarë sistemi emigracioni duhet të miratojë Britania pas Brexit? Trajtimi preferencial për emigrantët e BE-së është një pikë shumë e rëndësishme në bisedimet e...

Historia Kultura Opinion

Fuqia e monumenteve

Mënyra e arsyeshme për t’u marrë me monumentet e së kaluarës do të ishte t’i shihje thjesht si objekte të historisë. Prapëseprapë, nuk është kaq e thjeshtë...