EtiketeKlodi Leka

Opinion

T’i japim imagjinatës pushtet!

/Klodi Leka/ Filozofi francez Luis Althusser thotë se ideologjia – ose me fjalë të thjeshta ideja sunduese mbi shoqërinë – nuk është fantazi e kulluar, por ka...

Opinion Shqiperia

Shpresa dhe shpritja

/Klodi Leka/ Shpresa është mbase fjala më e bukur e gjuhës shqipe sepse është thellësisht njerëzore. Shpresa, tek e mbllaçitim në gjuhë, në kokë na tingëllon...

Opinion

Uikend në Guatemalë

/Klodi Leka/ “Ëndrra e artë”, në spanjisht “Kafazi i artë”, është një dramë meksikane me regji të Diego Quemata Diez-it dhe me skenar të ripunuar prej një...

Opinion

Ç’bukuri e trishtë!

/Klodi Leka/ Bulqiza dhe i gjithë rrethi i Dibrës janë hapësira të jashtëzakonshme sa i përket bukurisë natyrore dhe potencialit njerëzor: me lumenj dhe...

Opinion

Sajmirët dhe Sokratët

/Klodi Leka/ “E vërteta”, ” drejtësia” dhe “prokuroria” janë kryefjalët e ligjërimit politik të ditëve të sotme. Që prej ish-ministrit të Brendshëm të...

Opinion

Antimarksizmi, ky sport i kotë

/Klodi Leka/ Akuza për marksist është rikthyer në skenën e historisë, tashmë jo si persekutim politik i qeverive ultrakonservatore, por si tentativë për të...

Opinion Shqiperia Sociale

Ra ky zjarr dhe i pamë

/Klodi Leka/ Situata e zjarreve në vend është me të vërtetë shqetësuese. Kudo, në çdo qytet dhe qytezë, mal dhe kodër, kanë rënë zjarre të cilat po përpijnë me...

Opinion Shqiperia

Replikë me një sofist

/Klodi Leka/ Me një shkrim te gazeta gjysmëpornografike “Mapo”, “filozofi” kryesor i saj, njëfarë Ervis Iljazaj, jep kushtrimin për të privatizuar ujin...