EtiketeKriza

Opinion

Kriza dhe shpresa

Nëse dhuna del jashtë kontrollit dhe merr karakterin e një zhakërie moderne, ku njerëzit u sulen edhe lagjeve me mure të larta të pasanikëve, bashkë me...

Shqiperia

Sondazhi i fundit dhe kriza e sotme

Për shqiptarët të cilët e njohin vendin sipas imazhit që kanë formuar në mendjen e tyre, deri diku e kushtëzuar kjo dhe nga përkatësia politike e nga...

Rajoni

Greqia drejt zgjedhjeve të parakohshme?

Gazeta konservatore greke “Kathimerini” njofton sot për mundësinë e zgjedhjeve të parakohshme në muajin mars. Gazeta i referohet burimeve afër kryeministrit...

Bota

Ushtria britanike ne “krize”

Ushtria britanike është e përbërë nga 77,467 ushtarë, prej të cilëve më tepër se 17 mijë janë vlerësuar si të papërshtatshëm për të luftuar. Në një shkrim të...

Opinion

Kriza e civilizimit perëndimor

Nga David BROOKS Midis viteve 1935 dhe 1975, Will dhe Ariel Durant publikuan një seri volumesh që së bashku u njohën si “Historia e Civilizimit”. Në thelb, ata...

Bota

Kriza SHBA-Kore Veriore, në pikën e vlimit

Nëndetësja amerikane “USS Michigan” mbërriti në Korenë e Jugut në mesin e tensioneve me Veriun komunist, që kanë bërë të fryjë erë lufte nga Gadishulli Korean...