Etiketeprotesta e studentëve

Opinion

T’i japim imagjinatës pushtet!

/Klodi Leka/ Filozofi francez Luis Althusser thotë se ideologjia – ose me fjalë të thjeshta ideja sunduese mbi shoqërinë – nuk është fantazi e kulluar, por ka...

Opinion

Përse studentët vërshuan rrugëve?

/Redi Muçi/ Studentët padyshim që reaguan ndaj një sistemi arsimor të kalbur, të vjetruar, të atrofizuar nga mungesa e financimeve, ku burokratët janë kthyer...

Opinion Shqiperia

A po lind Tsipras-i shqiptar?!

Nga Hysni Gurra Në një situatë hipotetike: Nëse vota ime do të ishte përcaktuese dhe do kisha dy alternativa, rradikalët e majtë dhe ekstremistët e djathë, as...