EtiketeRamazani

Opinion

Ramazani në karantinë!

Nga Zaraf Bangash Ramazani është muaji i reflektimit të thellë shpirtëror dhe përtëritjes së trupit dhe shpirtit. Përkundër zakonit të disa muslimanëve që...

Kultura

Agjërime spirituale

nga Rossella Tercatin Në mesin e majit ka nisur Ramazani, muaji i shenjtë i fesë islame në të cilin, nga agimi deri në muzg, nuk konsumohen as ushqim dhe as...

Bota

Ramazani i kufizuar në Egjipt nga Qeveria

Mbi një miliard muslimanë në mbarë botën po përgatiten të agjërojnë muajin më të shenjtë të vitit, Ramazanin. Ndërkohë që shumë besimtarë kanë planifikuar që...

Kultura

Etika e agjërimit

Agjërimi ka disa etika që duhet të respektohen. Agjërues është ai person të cilit gjymtyrët e tij agjërojnë prej mëkateve dhe gjuha e tij prej gënjeshtre...

Opinion

Të fshehtat e agjërimit

Imam Gazali Falenderimet i takojnë vetëm Allahut që ka shfaqur dhuntinë e Tij të madhe mbi robërit e Vet, duke i shpëtuar ata nga trillet e shejtanit; i Cili...