Bota

“Trashëgimtarët e civilizimit të lashtë persian nuk e bazojnë strategjinë në “këshillën” e të huajve”

Ministri Iranian i Punëve të Jashtme Muhammed Xhevad Zarif tha se presioni ekonomik ndaj Iranit është një shenjë e dëshpërimit të SHBA.

Zarif i cili ka udhëtuar për në Nju Jork për të marrë pjesë në Asamblenë e Përgjithshme të Kombeve të Bashkuara për Ditën Ndërkombëtare të Multilateralizmit dhe Diplomaci për Paqe, ka shkruar në llogarinë e tij zyrtare në Twitter,

“Terrorizmi i shkallëzuar ekonomik kundër iranianëve ekspozon panik dhe dëshpërimin e regjimit, dhe dështimet kronike të SHBA-ve dhe bashkëpunëtorëve të saj.”

“Donald Trump: trashëgimtarët e qytetërimit të lashtë Persian nuk bëjnë strategji në bazat e” këshillave “të huajve-leni vetëm amerikanët,” vazhdoi ai, duke iu drejtuar presidentit amerikan, Donald Trump.

Ministri i jashtëm iranian ka reaguar ndaj një tweeti të postuar pas shpalljes së vendimit të SHBA për t’i dhënë fund sanksioneve për importet e naftës iraniane, duke thënë: “Irani është duke u këshilluar shumë të keq nga John Kerry dhe njerëzit që ndihmuan ta çojë e SHBA-në në marrëveshjen shumë të keqe bërthamore me Iranin “.

Burimi: ISNA / ML