Bota

Trump: Ushtarët sauditë nuk dinë të përdorin armët amerikane, dënon sulmin ndaj autobuzit me nxënës

Presidenti i SHBA ka kritikuar qeverinë e Arabisë Saudite për “përdorimin e paautorizuar” të armëve amerikane në luftën në Jemen dhe ka dënuar sulmin e sauditëve ndaj autobusit me nxënës në këtë vend.

Sipas agjencisë së lajmeve ISNA, Trump ka thënë se është e tmerrshme që ushtarët sauditë nuk dinë të përdorin armët amerikane. Trump ka shtuar: “Urrej të shoh se çfarë ndodhi me atë autobus të shkollës. Kur shihni një skenë të tillë, është e tmerrshme”. “Ne po monitorojmë me kujdes situatën në Jemen”, tha ai në përgjigje të faktit nëse Shtetet e Bashkuara duhet të ndalojnë shitjen e armëve në Arabinë Saudite. Unë jam duke diskutuar për shumë çështje me Arabinë Saudite, por sigurisht që nuk duhet të them me njerëz që nuk e dinë se duhet të sulmojnë autobusin e shkollës. Kjo është ndërsa Shtetet e Bashkuara janë përgjegjëse për trajnimin e forcave të koalicionit për përdorimin e armëve amerikan dhe Pentagoni tha se nuk kishte faj për “gabimet” e koalicionit arab në Jemen.

OPINIONE