Bota

Vajza që qan në kufirin SHBA-Meksikë fituese e World Press Photo

Një vogëlushe që qan me ngashëri, e cila sapo është nga prindërit e saj në kufirin me Meksikën në Teksas është shpallur fotoja fituese e ‘World Press Photo 2019’.

Fotoja është realizuar nga fotografi John Moore. Afër vogëlushes ndodhet një agjent me uniformën e kufirit amerikan. “Është një nder i madh për mua që jam fituesi i këtij konkursi.

Qëllimi im që kur fillova të merrem me fotografitë e emigracionit dhe sigurisë së kufijve dhjetë vjet më parë, ishte të hedh dritë mbi një temë që thuhet shpesh vetëm nëpërmjet statistikave. Jam shumë krenar që shoh si kjo punë po ndikon në një audiencë globale “- ka thënë fotografi John Moore.