Islamofobi

(Video) Islamofobia në rritje në SHBA, një gruan sulmon muslimanet për veshjen e tyre

Në një qendër tregtare në SHBA ka patur reagime të forta kundrejt një nëne dhe vajzes saj, dhe arsyeja ka qen mbajta e shamisë. Besimtarët muslimanë janë sulmuar pikërisht për shkak të besimit të tyre duke treguar edhe njëherë se në SHBA sulmet islamofobe kanë shënuar një rritje gjatë kohëve të fundit.

Në një video të bërë virale në rrjetet sociale dëgjohet jnë bisedë në një qendër tregëtare ku një grua amerikane krijon një debat me një nënë dhe vajzën e saj mbi veshjen e tyre islame.

Statusi i

“Një nënë muslimane dhe vajzat e saj u abuzuan me gojë nga kjo grua në një dyqan @Macys në #Manchester, #Connecticut.

“Ju vini në vendin tonë dhe visheni në atë mënyrë, jo si Amerikanët. Ju i shpenzoni paratë e burrave tuaj, dhe atëherë ata ju detyrojnë të vishni shamitë e kokës”.

#Islamophobia #America”

/Gazetaimpakt/

OPINIONE

INTERVISTA