Bota

Videot sekrete ushtarake tek Wikileaks?! Vdes mistershëm hakeri i famshëm Lamo

Adrian Lamo, një haker i njohur mirë për dhënien e infoamcionit që çoi në arrestimin e Chelsea Mannin, ka vdekur në moshën 37 vjeçare.

Në biseda me mesazhe online, Manning që i besonte atij, e përshkruante si konfidencial ushatarak materialin që ajo kishte dërguar tek Wikileaks.

Wikileaks botoi videon ku një helikopter amerikan vrau shtatë vetë përfshirë një gazetar që punonte për agjensinë e lajmeve Reuters.

Shkaku i vdekjes së Lamo konfirmuar për BBC nga mjeku Sedgewick County në Kansas nuk është bërë ende publik.

Në Facebook babai i tij Mario shkroi: “Me trishtim të madh dhe zemërthyer më duhet të njoftoj të gjithë miqtë e Adrian se ai vdiq. Një mendje e ndritur dhe një shpirt i madh është zhdukur, ai ishte djali im i dashur.”

Lamo kapi rekordin e tij si hacker me një sulm mbi obejtkiva të nivelit të larta si Microsoft dhe New York Times.

 

OPINIONE