Historia

Xhamia 265 vjeçare, një bukuri e jashtëzakonshme (VIDEO)

Sunehri ose Xhamia e Artë është në zemër të Pakistanit dhe është një shembull i gjallë i arkitekturës Indo-Islame-Mugale.

Xhamia është ndërtuar në vitin 1753, gjendet në Pazarin e Kashmirit dhe ka tri kupola të arta. Sipas disa tregimeve thuhet që komuniteti Sikh dikur e kishte okupuar xhaminë por u ishte rikthyer në duart e muslimanëve pas disa negociatave.

Përveç kohëve të namazit, xhamia është e mbyllur pasi ajo prezanton një trashëgimi dhe arkitekturë të rëndësishme. Xhamia po ashtu nuk është e hapur për turistët.

Burimi: KohaIslame

OPINIONE

INTERVISTA