Kultura Shqiperia

Xhamia e Gjin Aleksit, e cilësuar si nga më të bukurat në Shqipëri, drejt përfundimit të restaurimit

Dr. Mehmet Tütüncü, Drejtor i Qendrës Botërore të Kërkimeve për Gjuhën Turke dhe Arabe në Haarlem, Hollandë ka vlerësuar restaurimin e kompleksit të xhamisë së Gjin Aleksit, e cila sipas tij është më e bukura në Shqipëri.
“Pas shumë vitesh në një gjendje të mjerueshme, për shkak të lagështirës dhe pa ia dalur për zot askush, më në fund myslimanët e Shqipërisë e restauruan dhe meremetuan atë, duke treguar se edhe pa TIKA-n mund ta bëjnë vetë”, ka thënë në një postim në profilin e tij në facebook Dr. Mehmet Tütüncü.